Hoofdpijn

Hoofdpijn is met rugpijn een veel voorkomende klacht, meestal onschuldig gelukkig. Dat wil zeggen dat er geen ernstige dingen aan de hand zijn, er is geen lichamelijke ziekte, maar hoofdpijn kan je leven wel behoorlijk verpesten.

Zwaar hoofd

We zeggen soms: “ik heb er een zwaar hoofd in”, ik zie het eigenlijk niet zitten. We kunnen daar letterlijk gebukt onder gaan en als je kijkt naar het lichaam is dat te zien: de schouders worden een beetje opgetrokken, we duiken een beetje in elkaar. Als je je spieren controleert, kun je voelen dat de spierspanning toeneemt. Lang aangespannen spieren gaan pijn doen; ze zijn er niet voor bedoeld zo lang aangespannen te zijn en pijn is een signaal van het lichaam dat er iets aan de hand is.

Bewustwording na hypnotherapie

Tijdens therapie leer je je bewust te worden van hoe je lichaam reageert, hoe je het kunt aanpakken. Meestal is er een onderliggende reden waarom het zo gaat. Soms is het een gewoonte geworden zonder dat je dat in de gaten hebt.

De aanpak bestaat uit de bewustwording van dit alles, leren ontspannen op een manier die bij je past en de onderliggende mechanisme verhelderen en aanpakken.

Maak een afspraak voor een vrijblijvende en gratis intake

Afspraak maken

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×