Hypnotherapie

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie.

Door middel van een hypnotische trance (dat is een gerichte aandacht naar binnen), leer je je onbewuste kracht opnieuw te activeren. Deze kracht is in ieder mens aanwezig. Je krijgt toegang tot mogelijkheden en talenten van jezelf, die je tot nu toe nog onvoldoende hebt weten te benutten.

Een hypnotische trance klinkt ingewikkeld en misschien zelfs een beetje griezelig. Het is echter niets anders dan een staat van bewustzijn die je ingaat om je eigen herstellende vermogens aan te spreken.

Hypnotherapie ervaren

Je kunt het enigszins vergelijken met het helemaal opgaan in een film of een boek. Je vergeet je hele omgeving en na afloop voel je je ontspannen en fijn. Ook emoties horen daar bij.
Deze staat van bewustzijn wordt een alledaagse trance genoemd. Trance is dus een alledaags verschijnsel. Ook als je gedachteloos uit het raam staart of in de auto merkt dat je plotseling al een heel stuk hebt gereden. Of als je ineens bij je oude huis staat als je nog niet zolang geleden verhuisd bent.

Die gedachteloosheid zorgt ervoor dat je makkelijker kunt voelen en onbewuste zaken bewuster kunt beleven. Je bent volledig bij bewustzijn, onbewust maak je steeds de keuze welk pad je wil volgen. Je doet dus niets wat je zelf niet wilt.
De therapeut begeleidt en ondersteunt je bij dit proces.
Belangrijk is de motivatie om nu eindelijk eens je probleem aan te pakken.

Meer informatie op de website van de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten

Maak een afspraak voor een vrijblijvende en gratis intake

Afspraak maken

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×