Wat is therapie

Wat is therapie

De basisgedachte is dat ieder mens in staat is zijn problemen op te lossen of er anders mee om te gaan,  je weet alleen nog niet op welke manier. In therapie ga je op zoek naar een manier om je problemen aan te pakken. Ik ondersteun en begeleid dit proces.

Veel mensen denken dat therapie voor mensen is  die zelf niet in staat zijn hun problemen op te lossen  –  ze ervaren het als falen. Je zou ook kunnen zeggen dat we in onze maatschappij vooral bezig zijn met presteren en veel minder aandacht hebben voor het aanpakken van persoonlijke problemen.
De mensen die therapie gehad hebben  zeggen vaak: “dit had ik veel eerder moeten doen”. Het voelt als een bevrijding om oude, knellende gewoontes en overtuigingen achter te laten.

Hoe werkt therapie

Vaak zijn we ons niet bewust van hoe we ons gedragen. Emoties zijn een drijfveer, zonder dat we dat willen en zonder dat het  bewust gebeurt.
Emoties voelen  we in ons lichaam. Ons lichaam reageert op hoe wij omgaan met emoties en hoe we ons lichaam gebruiken. Onze taal laat het zien: het hart op de tong hebben, je gal spuwen, je verdriet inslikken, wat op je lever hebben, pissig zijn, enz.
Meestal zijn we ons dit niet bewust.
Therapie geeft inzicht in hoe je het omgaan met emoties kunt veranderen, zodat je je leven kunt leiden op de manier die je wilt. In therapie ontdek je wat je precies wilt.

Maak een afspraak voor een vrijblijvende en gratis intake

Afspraak maken

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×