Sexuele problemen

Vrijen hoort plezierig en ongecompliceerd te zijn. Als er problemen zijn kan dat veel verschillende oorzaken hebben.

Lichamelijke oorzaken horen eerst onderzocht en serieus genomen te worden. Vaak is er een combinatie van lichamelijke en emotionele oorzaken.

Onze cultuur is sterk geseksualiseerd. Dat betekent dat in reclame, films veel aandacht is voor bewuste of onbewuste seksuele signalen. En zo gek is dat natuurlijk niet, want seksualiteit hoort bij ons leven.

Het belang van ontspannen

Omdat er sterk gesuggereerd wordt dat seks belangrijk is en ook altijd goed hoort te gaan, kun je vinden dat je tekort schiet. Dat geeft frustratie, is van invloed op de relatie met je partner en ontspant niet. Voor een fijne beleving van seks is ontspanning nu juist erg belangrijk.

Daar komt nog bij dat mannen en vrouwen seksualiteit anders beleven. Hierover dien je goed te communiceren en dat is niet altijd makkelijk.

In de behandeling gaan we samen eerst onderzoeken hoe de problemen ontstaan zijn. Bij twijfel zal ik eerst verwijzen naar de huisarts voor lichamelijk onderzoek.

Vanuit mijn ervaring als bekkenfysiotherapeut kan ik ook verwijzen voor onderzoek naar bekkenbodemfunctie naar Basaal.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×