Nek / Schouderklachten

Klachten van nek en schouder komen veel voor. Ongeveer een derde van de mensen heeft jaarlijks nekpijn. Er zijn veel verschillende oorzaken  en er dient goed onderzocht te worden of er een lichamelijke oorzaak is.
Bij de intake van de therapie onderzoek ik altijd wat er aan de hand kan zijn en zonodig kan ik door- of terugverwijzen naar huisarts of specialist. Door mijn ervaring als fysiotherapeut heb ik hier kennis van.
Nek en schouder vormen samen een functionele eenheid, dat wil zeggen dat ze altijd samen bewegen.
Wanneer geen lichamelijk oorzaak gevonden wordt voor je klachten, is het de moeite waard breder te kijken.

Nek- en schouderspieren spannen makkelijk aan. Dit heb je zelf niet altijd in de gaten. Spieren die te lang aangespannen zijn gaan protesteren, en dat doen ze door middel van pijn.

Ontspannen van je spieren

Eigenlijk hoef je je spieren alleen maar te ontspannen, en dat is nou net niet makkelijk. In onze maatschappij is weinig aandacht voor ontspannen; alles is gericht op presteren. Dan ga je bijna als vanzelf  je schrap zetten en span je al spieren aan. Vooral je nek / schouderspieren doen dit snel. Je staat als het ware klaar om aan te pakken, onbewust allemaal.

Dit wordt wel een psychosomatische klacht genoemd.

Patroon van bewegen

Tijdens therapie gaan we kijken hoe jouw patroon van bewegen en aanspannen van spieren gebeurt. Bijna altijd spelen emotionele factoren ook een rol. Als je je daarvan bewust wordt, ben je vaak al een heel stuk op weg naar genezing.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×