Rugklachten

Lage rugklachten komen veel voor. Bijna iedereen kent wel een periode in zijn leven met rugklachten. Meestal gaat ze vanzelf over als je wat rust neemt en niet forceert.
Meer dan 80 % van de lage rugklachten hoort bij de zogenaamde aspecifieke lage rugklachten. Dat wil zeggen dat er geen directe afwijkingen, zoals vergroeiingen, ontstekingen of tumoren te vinden zijn die de verklaring kunnen geven voor de klachten.

Wel komt arthose, de zogeheten slijtage, veel voor. Ook dat is niet een directe verklaring. Er is ook een grote groep mensen met arthrose zonder klachten.
Behandeling met fysiotherapie, Mensendieck oefentherapie of manuele therapie helpt meestal goed.

Als lage rugklachten echter regelmatig terugkeren ondanks dat je er al van alles aan gedaan hebt, is het de moeite waard om eens breder te kijken. Lage rugklachten kunnen je leven behoorlijk beperken en pijn neemt veel energie.

Emotionele factoren spelen hierbij altijd een rol. Natuurlijk als reactie op hoe je je leven aan moet passen aan je rugklachten hebt, maar emoties kunnen ook bijdragen aan het ontstaan van je rugklachten.
Dit soort klachten wordt wel psychosomatisch genoemd.

Tijdens therapie gaan we samen onderzoeken hoe dit bij jou werkt en wat je er aan kunt doen om van je klachten af te komen, ze te verminderen of ze te accepteren door er op een andere manier mee om te gaan.

Maak een vrijblijvende en gratis afspraak

Afspraak maken

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×